Siyah-Beyaz Dünya ve Balıklar...



Rumble Fish

Yönetmen: Francis Ford Coppola


1983


Sokaklarda hala çeteler var. Hala şiddetli kavgalar oluyor eminim. Birileri küçüklüğünden beri kavga ediyor oralarda bir yerlerde. Bazen yaş ilerlese de olduğu yerden kıpırdayamıyor kişi. Yapdığı iş varlığının nedeni oluyor yerinden kıpırdayamıyor. Etraf değişse de o değişemiyor. Birileri bıraksa da o bırakamıyor.

Aynı zamanda rol modellerin etkisinde kalır insan. O olmak ister. Başarırsa bırakamaz tutunur ona, başaramazsa da hala o olma şansı olduğu için bırakamaz.

Rumble Fish bu iki alakasız paragrafı da içeriyor. Herşeyden öte zamanın içinde kaybolmayı ve abi-kardeş ilişkisini, iki kişi arasındaki farklarla anlatan bir film. Bununla beraber bolca da metafor. İllaki senden de birşeyler vardır. Film hakkında yazdıklarım yabancı şeyler değil.


"En primitif toplumlarda bile delilere saygı gösterilir. Öte yandan, toplumun diğer bir yanı, hareket halinde olan şeyleri, farklılıkları delileri sevmez."


Fazla uzatmaya gerek yok. Birçok kişinin kültleri arasında yer alıyor "Rumble Fish", ya da nam-ı değer "Motorcycle Boy". Siyah-beyaz bir dünyada geçen siyah-beyaz bir öykü.

Coppola mı ? Şükürler olsun hala hayatta...

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top