Sen Oyna, Ben Bakıyom...


Haberler sıcak sıcak akıyor. Herkes "son dakika" tellalı olmuş, olamayanlar da (benim gibi) müptelası olmuş. Neyse, müjdeler olsun ki dünyanın "bekçisi" Amerika 3 PKK liderini uyuşturucu kaçakcısı ilan etmiş. Hayırlı uğurlu olsun. Haberin devamına göre de, bu mali kaynaklarını kısıtlayacakmış. Oradaki şirketlere el konulacakmış. Bir kere o şirketleri biliyorsun da ne diye bu kadar zamandır kılını kıpırdatmıyorsun diye sorası geliyor insanın. Neyin bedelini ödüyorsun ? demekte istiyor insan ama demiyor.

Bunun tam da Ermenistanla imzalanan anlaşmanın ardından gelmesi çok "normal". Eminim bunun sınır kapısının açılacak olmasıyla, yönetilecek bir ülkenin daha ortaya çıkmasıyla, yeni bir pazar açılmasıyla, Ermenistan üzerinden gelecek olan enerji akışının Avrupa'nın işine gelmesiyle, Rusya ve İran arasında gedik oluşmasıyla ve bu iki ülkenin ticari yollarının kapanmasıyla bir ilgisi de yoktur. Yoktur tabii. Yıllardır süren bir sorun, bir çırpıda halloldu sanki. Demek ki hakikaten daha önce kötü politika izlemişiz, ondan kaybetmişiz.

Azeri heyetten bir kadın millet vekili çok enteresan bir şey söyledi geçen gün t.v.de "imza atılırken arkada alkış tutan kişiler işgalin kalkmasında önemli rol oynayabilecek kişilerdi ama hiç kıpırdanmadılar bu konuda ama iş anlaşmanın imzalanmasına gelince, o bölgenin sorununu unutup seferber oldular" diye.

Biz hiç kıllanmayalım. Artık o kadar göstere göstere yapılmaya başlandı ki. Yok biz kıllanmayalım. Durmak yok yola devam.

Tamam ülkeler arasında gizli anlaşmalar, gizli yaptırımlar olur doğaldır. Devletleşme sisteminin olmazsa olmaz parçalarındandır bu. Benim anlamadığım, bu kadar aleni işler dönerken nasıl kontrol bizdeymiş gibi hala konuşuluyor ve (bence göstermelik) dayılanılabiliyor etrafa ?

- Özgürlük ?
- Ha ? Kim ?

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top