Doğu- Batı Sentezi...

Doğu-Batı sentezi ülkemizde olduğu gibi tüm dünya da sanırım aynı yıllarda başladı. Bunun örneklerini görmek mümküm. Bunun sebebine ister ticari kaygı, dünyaya açılma olarak ister yeni bir şeyler denemek olarak düşünün farketmez. Olmuş bunlar.

Olmayacak şey değil. Bunu ya batı enstrümanları kullanıp doğu ezgileri söylerek, ister doğu enstrümanları kullanarak batı ezgileri söylerek yapın o da farketmez. Şu 4 seçeneği bile birleştirdiğiniz de acayip bir endüstri çıkıyor ortaya.

Dediğim gibi ülkemizde de olmuş bunlar. Hatta şu an, bu akımı yada dönüşümü sağlayan kişileri görebilirsiniz televizyonda. Ben başlattım diyerek övünürler. Bence yerden göğe kadar haklılar. Her ne kadar bizde de iki şeyi birbirine karıştırmış olanlar varsa da benim aklımda kalanlar, genelde batı enstrümanlarıyla, türkçe söylenen ve türe uygun olarak söylenen, uydurulan parçalardı. Bence güzel olanı da budur.

Ha diğerlerinde bir emek yok mu? Var. Takdir haketmiyor mu? Ediyor. Çok samimi, çok doğal vs. gibi klişeler bu tanımların içinde her zaman yer alır ve aklı çelicidir seçicilik söz konusu olduğunda. Gel gelelim bu arkadaşlarla ufaktan maytap geçmemize engel olmaz, tefe koymamıza zerre kadar etki etmez.

Bu da Kuveyt yöresinden, 70'li yıllara ait bir parça. Anlatmak istediklerimi özetleyecektir sanırım. Fazla söze gerek yok. "do you love me, do you do you-do you want me, do you do you" dememiz yeterli...

Altın sesler plakçılık gururla sunar. Bandali Family sizlerle...

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top