Kalk Uyan...

Tarihçi değilim ama tarih okumayı severim. Bir hobi gibi görüyorum bunu. Hoşuma gidiyor, her türlü tarih yazısı ve tarih yöntemi. Olaylar hakkında o zamanın bakış açısını görmek ve o zaman ki olayların ve bakış açısının bu gün nasıl değiştiğini görmek ilginç geliyor. Kendime göre de çıkarımlar elde ediyorum vs.

Elimde de nereden geldiğini bilmediğim, kurtuluş savaşı öncesi gazeteleri var. Gözüm gibi bakıyorum. Küçükten beri ilgimi çekmiştir. Tarihini gördüğüm anda manevi değeri benim için tartışılmaz hale geldi. O zamanlardan beri elime geldikçe resimlerine bakarım, yazılarını okurum. Öyle ahım şahım şeyler değiller. 3-5 sayfalık gazeteler.


Malum karşılaştırmayı severim dedim. Bu günyaşadığımız olaylar da ileride tarih niteliğini kazanacak ve o zaman da bu günü değerlendirmeye başlayacağım ister istemez.

Bu günün tarihine de malum belge damgasını vurmuş durumda. Ordunun ilticayla ve AKp ile mücadele belgesi. Bir albay sorgu altında. Bu olayın süreci çok şüphe uyandırıcı. Belge ilk çıktığı anda, aslının olmadığı, belgenin sahte olduğu iddiasıyla olay kapandı. 4-5 ay önce. Süreç değişti gündem değişti. Şimdi aniden ortaya çıkıp acaba gerçek mi tartışmaları da başladı. Aslında hiç şaşırtıcı değil bu. Memeleketimin balık hafızalı, herşeyi bildiğini sanan insaları için. Bu hep böyle olmuştur, bir tek bunu hatırlamaz bu akıllı insanlar.

Ne zamanki iktidarın işine gelmeyecek bir durum yaşandı, tepkinin gelmesi beklenen taraf aleyhinde kesinlikle suçlayıcı ve konuşmasını engelleyici belgeler ortaya atılır. Ama kimse düşünmez neden bu tür belgeler, suçlamalar belirgin başarsızlıklar ardından gelir. Neden bekletilir 3-5 ay sonra "acaba" durumu yaratılır. Neden işin ehli olmayan uzmanlar bilirkişi olarak gösterilir. Neden "bilirkişiler"in genelde iktidarla güle oynaya çektirdikleri fotoğrafları vardır, neden her görüştükleri yerde sarmaş dolaş olurlar. (Daha öyle birşey olmadı tabii ki ama ben bekliyorum. Belgeyi inceleyenlerin 1 hafta önce kuruma atandıkları iddialar arasında bu da enteranasan.)

İleride bunları hatırlayacağım ve bu gün ki başlıklara bakacağım, acaba bu sürecin devamında ileride ne gibi yankıları olmuş. O bahsettiğim eski gazetelrden bir cümle hala çınlar kulaklarımda. İlk okuduğumdan beri...

"Kalk Uyan Yoksa Ardı Hicrandır."

Sizin de kulaklarınızı biraz olsun rahatsız etmesi dileğiyle...

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top