Haybeden Gazel Okumak...

Bak bunu da yeni okudum. Bir köpeğin veya kedinin doğaya zararı acayip derecede fazlaymış. Habere göre bir cip kadar hasara yol açabiliyormuş doğada. Aynı şekilde aynı biliminsanları tarafından yapılan açıklama da bazı hayvanların da, bu kadar zararının yanın da doğaya da hiç yararı yokmuş.

Anladığım kadarıyla insan odaklı bir araştırma olmuş. Ufaktan bir tür faşistliği sezmedim değil. Doğaya yararlarları yenilebilirlilikle ölçülmüş sanırsam. Baya bir aymazlık var anlayacağınız. Vakti zamanında da büyük baş hayvanların çıkardıkları gazların, sera gazı etkisini artırdığını okumuştum.

Çok hafife alınıyor bu sera gazı, küresel ısınma meselesi. Bu kadar basit olabilir mi acaba? Bir türü insana yararı yok, hiç bir hayvan tarafından yenmiyor diye çirkin ördek yavrusu, bir ekolojik facia olarak nitelendirmek koskoca ekoloji bilimini ve ekolojik çeşitlilik, niş kavramlarını toplayıp çöpe atmak demek. Doğal denge ne demek?

Ayıptır yahu! Afedersiniz o büyükbaşlar, köpekler ve dahası miyonlarca yıldır gayet gaz çıkarıyorlar. Dünya o osuruklara rağmen yeşildi. Ne zamanki insan osurmaya başladı, g.tünün yetmediği yerde de, bunun için makinalar yaptı, o vakitten sonra dünyanın rengi değişti. Şimdi de , burada da, köpeğe kediye de, efendime söyleyeyim, laf atıp da polemik yaratmanın anlamı yok.

İsviçreli bilimadamları kendinize gelin. Toparlanın biraz. Sabah kahvaltınızı düzgün yapın, spora vakit ayırın ne bileyim arada sosyalleşin. Eşinize vakit ayırın. Artık kendiniz için bir şeyler yapın.

Kime diyorum ben....

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top