Nazar Değmesin...

Yarabbi kimseyi açlıkla imtihan etmesin. Gerçekten çok zor. Hep klişelerden gidiyoruz, bunlarda bana dert oldu tam anlamıyla. Ha nerden geldim buraya, bir haber sitesinde okudum az önce (isim vermiyom reklam olmasın diye aklımca) son yapılan istatistik, anket, araştırma vs. sonuçlarına göre dünyada 1 milyar kişi açmış.

Bu araştırmalar, anketler de iyice ayağa düştü. Adamlar sana verileri veriyolar, durumu anlatıyolar, hiç birşey yapmıyorsun. Bilime resmen şamar oğlanı muamelesi yapılıyor. Madem çözüm bulamayacaksın ben ne diye araştırıyosam habire birşeyleri. Bu bilim alanları bazen tokat gibi çarpıyor insanın yüzüne gerçekleri. Tamam arada fareye kulak gibi işler de yapılıyor, ama bu tür araştırmalar tam anlamıyla, surata inen malibu terlik gibi.

Klişe olması durumuna gelirsek, bu haberlerve araştırmalar her sene yapılır hemen hemen. Yapılmasa da sen zaten bilirsin hergün insanların daha fazla açlığa itildiğini, fakirleştiğini ama birşey yapamazsın. Bazıları bunlar adına vakıf kurar, içlerini rahatlatır, uğraşıyoruz ya işte daha ne yapalım durumuna getirilir.














Afrikada'ki çocukların resmini herkez görmüştür. Hani şu etrafında akbabalar gezen küçük, zayıf Afrikalı çocuk. Aynı şekilde, bazı "gelişmiş", "medeniyet" ve demokrosi goygoycusu ülkelerdeki, fast food zincirlerini görürsün, orada obezitenin tavan yaptığına dair haberler okursun. Oralarda da yapılır anketler, çıkar istatistikler.

Gözünde canladır, tahteravanı hatırlarsın, küçükken parklarda anlamsız bir şekilde binilir. Birinin üstteyken diğerinin aşağıda olması mantığına dayanır bu oyun. Anlık zafer hissi yaşatır. Her neyse aşağıda olan kısım da bu obez, fast food veletlerini düşün, üstte kalan kısımda da Afrika'daki o küçük çocuğu. Yukarıdaki çocuğun mutlu olması gerekir, diğerinden yukarıda olduğu için. Canlandırdın mı, tamam, şimdi bu yukarıdaki Afrikalı çocuk için yapılan anketleri, kurulan vakıfları bu çocuğun sahte başarısı gibi düşün. Onu mutlu etmeye çalışan ama bir işe yaramayan şeyler olarak düşün. Aşağıdaki doğuştan hormonlu bünyeyide elinde birşeyler atıştırırken düşün. Aşağıda olması onun umrunda bile değil. Onu hiç etkilememiş, elindekini yemeye devam ediyor.

Durumun ekonomik denelerden, gelir düşüklüğünden kaynaklandığını söylüyor araştırmalar. Afrika üzerinde oynanan oyunlardan kimse bahsetmiyor. Çünkü herkez zamanında bir kere oynamış o oyunu, kimse kimseye b.k atamıyor bu yüzden. Tekrar canlandır tahteravanı, az önceki sahneyi. Şimdi o ekonomi ne tarafa doğru ağır basıyormuş, gelir nerede ağır basıyormuş ve diğeri neden yukarıda kalıyormuş düşün. Birinin yukarıda asılı kalmasının nedeni neymiş...

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top