Çarşambayı Sel Aldı...

Bu arada geçen gün küresel ısınma falan demiştik. Tekrar konuya dönmek istemem ama duymayanlara duyurulur; Olimpos'u sel almış. Fazla şişirilmiş bir yer haline gelmeye başlamışdı, temizlendi paklandı.

Yıllar önce gitmiştim oraya. Bir daha da nasip olmadı, iyikide olmadı. İnsanlardan gözlemlediğim zincirleme bir bilgi akışı var bu konuda. Bir arkadaşınız, ilk defa gitmiş olan birinden buranın yerini öğrenir. Takriben lise yıllarında olur bu olay. Çoşa çoşa gidilir. Dönüşte buradan hiç haberi olmayan bir arkadaşına haber verme görevi sana düşer. Sende ballandıra ballandıra anlatırsın. O da ilk seferini düzenler oraya ilk fırsatta ve şanlı anlatma görevi ona devrolur. Bu böyle sürer gider.

Daha sonra, başka yerler gördükçe anlarsın ki, orası tatil için pek de uygun bir yer değilmiş. Artık senin için orası, amaca yönelik gidilen bir yer haline gelmiştir. (Sakın tatil deme bana, o gürültünün ve bir sürü abuk işlerin arasında tatil yapılmaz.) Neyse, işte böyle böyle efsane haline gelir orası. Giderek hatırladığından daha berbat bir hale gelir. Ha bu efsaneyi yaratan insanlar da senin oraya gidip gelmenin ardından "abi artık orası öldü yaaa" geyiği çevirmeye başlarlar ki o daha bir güzel.

Neyse fotoğraf koymak istemedim, anıları olanlar üzülmesin diye. İsteyen bulur bakar her yerde var.

(Benim de anılarım vardı....)

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top