Tüfenk Çıktı Mertlik Bozuldu...


Machete

Yönetmen: Robert Rodrigez


2010


Yine bir Rodrigez klasiği. İşte Machete...Bu bıyıklı vatandaşı gerek Rodrigez'in, gerekse de Tarantino'nun filmlerinde ziyadesiyle görmekteyiz. Sonunda Rodrigez dayanamayıp, "acaba ayıp mı ediyoruz çocuğa" diyerek, bence hakkı olan başrolü ve filmi vermiş.

Genelde bu tür olayların gelişmesi için sebep aranmaz tür itibariyle ama sanırım usülden bir girizgah yapılmış. Arkadaşımız çok öfkeli, idealleri olan, görevini korkusuzca ve layıkıyla yapmaya çalışan, tabiri yerindeyse tam bir polistir. Tek takıntısı "tüfenk çıktı mertlik bozuldu"dan hareketle elinde de görmüş olduğunuz bıçaklardır. Adeta tek kişilik ordu gibidir bu. Adını Kullandığı bıçaklardan, kılıçlardan alır.

Eline geçirdiği birini iki yapmadan, hatta üç, dört yapmadan bırakmaz. yaptıklarını pis ödetir. Fakat, heyhat kaderin bir oyunu, tuzağa düşer ailesi öldürülür ve mesleği bırakır. Daha sonra kiralık katil olarak tutulur, göçmen asilere yardım eder ve yine ihanete uğrar bunu kiralayan adamlar tarafından. Ama bilmedikleri çok şey vardır bu bıyıkların arkasında.

Adamımız kendine ihanet edenlerin peşine düştükçe olayların daha geniş çaplı kesiklere gebe olduğunu görür. Olay çetrefillidir ama çetrefil onun göbek adıdır. Keser babam keser, hiç durmaz.

Bu türü seviyorsanız tavsiye ederim ama 18 yaşından küçükleri hatta boyu 1.50 nin altındakileri ekrandan uzak tutun. Kan sıçramasın...


İyi seyirler...

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top