Dön Gel …


Bu kurban haberlerinin yanında bir de gündemde Hac görüntüleri var. Daha iyi, gidin kutsal yerleri görün, orada dua edin. Bu daha mantıklı hem yer olarak hem hissettirdikleri olarak. Yalnız görünen o ki giderek bir putlaşmaya doğru gidiliyor. Süper zengin Arap milleti de bunu ha babam sömürüyor.
Aslında biraz da gidenler buna yol açıyor anladığım kadarıyla. Putlaşması buradan geliyor. Bazen o kadar kaybediyor ki millet kendini, o kayboluşun içinde ranta dönüştürülmesi çok kolay oluyor. Fark etmiyorsunuz bile bunu.
Şeytan taşlamaya gidenleri izledim. “Kafasını kıracam onun, elime ne geçerse atıcam, gösterecem ona” diyenler var. Taşı attığında, bir taş parçası. Ne oluyor anlamadım. Bıraksan, yani önünde surlar olmasa biri de aradan çıkarak “yürüyün arkadaşlar, katli vaciptir” dese, resmen tekme tokat girecekler bu duvara. Nasıl somutlaştırılmış, bir soyutun temsili. Manevi olarak olduğunu düşünüyorsan manevi olarak her yerde karşı çıkabilirsin diye düşünüyorum, basitçe.
Ne kadar içselleştirilmiş ve ne kadar kandırılmaya müsait. Oradan gelen birine aksi bir şeyi anlatmanız artık mümkün değil, mantıklı da olsa söylediğiniz imkanı yok dinletemezsiniz. Birde bunun tam tersini düşünün, söze oralardan bir sedayla başlarsanız arkanızdan gelen çok olur. (bu gün de yapılan bundan farklı değil. Daha önce fakir ve gelişmemiş toplumların doğal kontrol ve otokontrol yöntemlerinden birisi olduğunu söylemiştim, yürütün istediğiniz yere bunu kullanarak. Muhtemelen bununla alakasının olmadığı söylenecektir, şeytanın en büyük oyunu var olmadığına inandırması değil midir?)
Kabe’nin üzerinden süzülen yağmur suyunu bardaklara doldurmaya çalışanlar falan. Rahmet her yere yağıyor, onun farkı ne. Eğer bir radyasyon yağmuru olsaydı oraya yağmayacak mıydı? Kanser olduğunda ne düşünecektin kutsal olmadığını mu yoksa cezalandırıldığını mı?
Giderek puta tapar bir duruma geldiğimizi düşünüyorum. Kendi putlarımızı yaratıp beğenmediklerimizi kıran, daha sonra da dönüp “olur mu öyle şey biz puta tapmıyoruz, onları kırdıydık yine kırarız” diyen.
Bu arada Arapların kar etmesiyle ilgili fazla uzatmak istemiyorum, sadece orada yapılan gereksiz düzenlemelere, abartılara bakın, gitmenin ve barınmanın ne kadar pahalı olduğuna bakın, ne kadara daha kutsal olunabilir bir düşünün. Petrol bitse de Arabistan hacılardan zengin olur.
Şeytan taşlamayla ilgili son bir şey daha. Vakti zamanında birbirini taşlayanlar da olmuştu, taşlamaya giderken ezilip ölende. Bir nevi birbirlerini taşlamışlardı. Şeytan hala en büyük oyununu oynuyor demek ki kendisini yokmuş gibi göstererek…(Anlaşılmıştır herhalde)

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top