Zayıflığın Kabulü yada Kibirin Sonu...

Şu malum cinayet, hani şu anlaşılamaz ve gereksiz bir şekilde bir genç kızın başı kesilerek öldürülmesi ve cesedinin çöpte bulunması ve katilinin söylendiğine göre interpole verildiği halde hala bulunamaması, aslında başka bir konuda çok şeyler söylüyor. Cem Garipoğlu olayı.

Buna benzer bir konu daha önce Amerika'da meydana gelen Unabomber vakasında da gerçekleşmişti. Bu isim o kişiye medya tarafından verilmişti. Eylemlerinin amacını teknoloji karşıtlığı olarak belirtmiş ve belli başlı teknoloji kurumlarına bombalı paketler göndermişti. Bu teknoloji karşıtlığı yine medyanın saptırmasıyla terörist bir eylem olarak etiketlenmiş fakat ardında yatan manifesto hiç okunmamış ve düşünülmemişti. Herneyse bu Theodor Kaczynski adlı matematik profesörü gazetelerden birisine gönderdiği mektupta manifestosunun yayınlanmasını yoksa eylemlerine devam edeceğini söylemişti (bence manifesto gerçekten okunmalı).

Konuyla ilgili olan kısmı ise şu, gönderdiği mektupta 18 yıldır boş tarlalarda bomba denemesi yapmasına rağmen hala yakalanmamış olduğunu ve o çok gurur duyulan FBI ve CIA birimlerinin aslında ne kadar çaresiz ve boşuna şişirilmiş birimler olduklarını söylemişti.

Kimse alınmasın ama bence bu olayda da olan budur. Her fırsatta, her türlü iletişim ağında bu kadar şişirilen güvenlik güçlerinin ne kadar çaresiz olduğunu görmüş olduk bir defa daha. Bu tür olayları örneklendirmek mümkün ama insanları daha fazla gücendirmenin anlamı yok. Bir örnek yeterli olacaktır derdimi anlatmaya.

Yaklaşık 4 aydır bu kadar gurur duyulan ve başarılarına toz kondurulmayan güvenlik güçleri neden hala yakalayamadılar anlayabilmiş değilim. Arkasında başka sebepler olduğunu düşünmek istemiyorum. Madem ki bu kadar güven isteniyor ve güveliği korumaya çaba gösterildiği söyleniyor bu sonuçsuzluk neden? Kaldı ki ilerlemeler hakkında halka bilgi bile verilmiyor ve itiraz edenlerin artık sesini biraz alçaltmaları söyleniyor. Bu çabanın amacı acaba başarısızlığın üstünün örtülmeye çalışılması mı?

Burdan acaba bu kadar korkutulmamıza ve güvenmemiz istenmesine rağmen, bu yaratılan durumun aslında içi boş, sadece yönlendirilme amaçlı bir hayalden ibaret olduğunu mu düşünmemiz gerekiyor ? Yani devlet kurumlarının aslında etkisiz ve abartıldığı kadar güçlü olmadıklarını mı?

Kararı sen ver...

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top