Metropolde Tek Başına...


Omega Man

Yönetmen: Boris Sagal

1971


Bu eski bilimkurgular, bence son derece izlenesi oluyor. Eğer görsel öğeler bir kenara bırakılırsa ve ortaya çıkan iş, zamanına göre değerlendirilirse gayet keyif verici olabiliyor. Omega Man bu tür filmlerden birisi. Vaktim oldukça yenilerini izlemeye çalışıp, aktarmaya çalışacağım.

Kahramanımız Robert Neville koca bir metropolde tek başına kalmış bir adamdır. Aslında kendi gibiler arasında tek kalmış demek daha doğru olur. Şehirde başkalarıda vardır ama sadece gece dışarı çıkabilmektedirler. Meydana gelen bir hastalık şehir nüfusunun bir çoğunu değiştirmiş ve sadece gece dışarıya çıkabilmelerine yol açmıştır. Neville kardeşimizde bu koca şehirde hem kendisi gibi "hayatta kalanları" aramakta ve bir yandan da bu gececi arkadaşlara rağmen hayatta kalmaya çalışmaktadır. Bir yandan da bu lüzumsuz hastalığa çare aramakta ve ilaç denemeleri yapmaktadır.

Senaryo tanıdık mı geldi? Evet. Bu yakın zamanda vizyona giren bol efektli "I am Legend" filminin orjinal hali. Onun kadar görsellik içermese de kurgusu ve konusu bakımında izlenmeye değer bir film. Yine tekrarlamak istiyorum, filmi çekildiği zamana göre ele aldığımızda gayet orjinal bir iş olduğu ortaya çıkıyor. Yeni versiyonundan tek farkıda görsellik değil tabiki. Bu gececi arkadaşların derdi. Ne olduğunu izleyince göreceksiniz. Spoiler vermek istemem ama açıkcası bana daha iyi geldi. Kısa bir ipucu; yeni versiyonundaki gibi zombi değil bu arkadaşlar, inandıkları birşeyler var.

İyi seyirler...
al bide burdan yak -imdb-

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top