Dipnot niteliğinde....

Sonunda o mukaddes gün geldi çattı. Artık sigara yasak. Daha önce söylediklerim hala geçerli, zerre değişmedi fikirlerim. Allah bir rant kapısını kapatır, bir rant kapısını açar. Öyle değil mi? Bu güne kadar gözlemlediklerim bunlar. Bu ülkede afedersin kimse "yaralı parmağa işemez" biliyorsun. Bakalım daha neler göreceğiz ve arkasından neler gelecek başımıza.

Bu arada tekrar, yeniden, bıkmadan belirtmek istiyorum, bu sonradan oluşan sahte çevrecilik, fason yeşilcilik durumuna da sinir oluyorum. Bu güne kadar ne yapıldı da yasaklanan sigara sizin sağlığınızı koruyacak. Kyoto denen kağıt üzeri protokolü bile, yakın zamana kadar "biz daha o kadar gelişmedik" diyerek imzalamayan bir ülkeyiz unutma.

Bu sigara yasağı muhabbetiyle sizin yumuşak karnınıza vuruyorlar bence. Kendinizi birden bilinçli, dünya ve kendiniz için bir sorumluluğu yerine getirmiş hissedip "yalancıktan" rahatlıyorsunuz. Arkadan kim bilir neler gelicek ve insanlar bu sahte duyguya kapıldıkça bişeyleri daha da göremez olacaklar.

Sorumluluklar dayatılmaz sadece sen istiyorsan vardır. Dayatılan sorumluluk, insanı kul,köle olmaya götürür. Uyandığında, bir sabah, artık güneşin eskisi gibi doğmadığını görürsün. Biraz şanslıysan güneşi unutmuş bile olabilirsin...

0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top