Yediğine içtiğine dikkat et ! Gelecek düşündüğünden daha farklı olabilir...



Soylent Green

Yönetmen : Richard Fleischer

1973

Yine bir bilim-kurgu klasiği daha, Soylent Green. Bu film de diğer yazdığım veya yazacağım filmler gibi, bana göre oldukça güzel bir kurgu içeriyor, bir klasik.

Yine bir gelecek senaryosu ve 1984 benzeri bir ortam içerisinde buluyoruz kendimizi. Dünya çoktan kirlenmiş, kaynaklarını tüketmiş ve karneyle yiyecek dağıtılan bir yer haline gelmiştir. Küresel ısınma, Dünya'da bildiğimiz türlü tarım ürünlerinin kökünü kurutmuş ve insanlar "Soylent" denen küçük tabletlerle beslenmektedir. Bu tabletler halka, haftalık tayın olarak satılmaktadır. Tabii gittikçe azalan miktarlarda...

Kahramanımız bu sefer polis memuru Thorn. Görevi, şehirde düzeni sağlamak ve ayaklanmalara, gösterilere engel olmaktır. Bir nevi ajanlık yapmak, devlete karşı gelenleri susturmaktır. Tamamen görevini yapmaya çalışan, sistemin içinde olan bir adamdır. Bu sisteme bağlılığın sebebi o eski ve güzel zamanları hiç görmemiş olmasıdır. Gerçek bir domatesin tadını bilmemekte, eti ise masallardan anımsamaktadır.

Giderek kıllanan kahramanımız, şehrin ve yöneticilerin gerçek yüzünü gördükçe fikirleri değişir. Giderek gerçekleri görmeye ve hayatını tehlikeye atmak pahasına öğrenmeye çalışır. Filmin sonunda, bunun nasıl bir düzen olduğunu ve altında neler yattığını öğreniriz. Tabii "Soylent" neymiş onu da öğreniriz. Tabi yine şaşırarak, "vaay iyi olmuş", "ohaa" nidalarıyla.

İyi seyirler...



0 kere laf edildi:

 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top