Nerede, nasıl konuşacağız söyleyinde bilelim...


Bu gün izlediğim bir haberle ilgili kısa bir görüş belirtmek istedim. İzlerken, uzun süredir yaşadığım sinir bozukluğunu tekrar yaşadım. İzledikce de bu sinir harbi giderek artıyor, sonu nereye varacak bilmiyorum.

Konu şu ki, "Sayın Başbakan"'ın Ankara/Kızılay'da yemek yerken, harç paralarını protesto eden öğrenci kardeşlerin karga tulumba arabalara konulması, kovalanması ve ekranlara çok yansımasa da tahmin ettiğim kadarıyla dövülmesi. Bu öğrenci kardeşlerin protestosu muhattapların hiç ilgisini çekmedi nedense. Afiyetle yemek yenmeye devam edildi.

Başlıktan kastım şu, salonlarda ve basın toplantılarında konuşan, itiraz eden, şikayetini belirten ağzını açtığı an dışarı atılıp, provokasyon yapmakla suçlanıyor. Denildiğine göre "yönlendirilmiş, neden geldiği belliymiş" deniliyor. Hemde hiç söz hakkı verilmeden.

Bakıyoruz, bu ortamlarda demek ki konuşamıyoruz. Sokakta protesto ediyorsunuz, yine aynı suçlamalar ve muamelelerle karşılaşıyoruz. Hatta göz göre göre "ölçüsüz şiddete" maruz kalıyoruz.

İnternetten eleştiri yapanlar takip edilip soruşturuluyor. Karalanıyor belkide fişleniyor, bunu bile bilemiyoruz, başımıza birşeyler gelmeden.

Bir zahmet söyleyiverin madem ki herşeyin en iyisini biliyor ve yapıyorsunuz, şikayetimizi "umursayacağınız bir şekilde" nerede belirtelim. Bunu da söyleyin de içimiz rahat konuşabilelim. Ağızlarda gittikçe çirkinleşen ve anlamını yitiren demokrasi nerede, o yolu gösterinde ordan gidelim. En ufak bir eleştiride kovalanacaksak, soruşturulup karalanacaksak nerede bu "mukaddes demokrasi". Bu demokrasi denilen saçmalık sadece, sizi iktidara getiren ve konuşmaktan korkan ve çoğunlukla hiç bir şeyi göremeyen o meşhur % 50'lik çoğunluk için mi geçerli.

Demek istediğim şu ki, gidişattan hiç memnun değilim ve gittikçe de bu memnuniyetsizlik artmakta. Lütfen sizi korkmadan eleştirebileceğimiz, itiraz edebileciğimiz ve en önemlisi sizin umursamanızı sağlayabileceğimiz o "güneş ülkesi" nerede onu söyleyin de, en azından kendimizi biraz özgür ve demokrat hissedebilelim. Giderek gölgesinden bile korkan bir toplum mu yaratılmaya çalışılıyor ?

Eleştiriye bu kadar şiddetle karşılık vermenin altında korku ve farkındalığın engellenmesi olduğunu düşünüyorum. Halen olan olaylara baktığımda bunun tersini düşündürecek hiçbir şey olmadı.

Aslında söylenecek daha çok şey var ama şimdilik merak ettiğim "Nerede konuşacağız..."

1 kere laf edildi:

Adsız dedi ki...

demokrasi hiç bir zaman hiç bir yerde tam anlamıyla varolamadı ki iyi yaşanıldığı düşünülen yerlerde de zaten zorunlu olarak bazı haklar verilmekte gelinen gelişmişlik düzeyi gereği. ..-miş gibi yapmak / davranmak / göstermek / bilinmek ama hep ezmek basa basa , acı yok.......


 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top