Sana geliyorum yarebbim...






İllaki bu vb. videolardan haberiniz vardır. Adam resmen gidip geldiğine inandırmaya çalışıyor. Eminim bu böyle birşey değildir. "hınggh" efektiyle tanrı huzuruna çıkabilene sanırım sadece bizde rastlanıyor. Resmen süpersonik bir iletişim şekli çok takdir ediyorum kendisini. Ha gittiği yetmiyor bir de ordan haber veriyor o derece ulu bir insan ama gel gör ki bu yücelerden yüce kardeş yerel bir televizyonda program sunuyor.

Bu türlere dediğim gibi sanırım sadece bizde rastlanıyor. Bence bu inanç işini gittikçe sapkınlaştırmamızdan kaynaklanıyor. Böyle olunca da bunun ekmeğini yiyende o derece çok oluyor. İnanıyosun tamam, ibadetini, ritüelini yerine getiriyorsun o da tamam ama gözle görünür ve yaptıklarının takdirini içeren bir mucizeyle karşılaşmayınca kafalar karışıyor tabi. Ardından senin mücize beklediğini farkeden bazı müstesna kişiler birden senin mücizelerin oluveriyor. Hadi canım bu tek tanrılı, ilahi dinlere geçildiğinden beri görülen klasik hareketler. Her zaman bir tane çıkar, her devirde, her yüzyılda. Ve insan kendini bu derece yalnız ve aciz hissettikçe, bir şeyin parçası olmayı, bir şeye hizmet etmeyi istedikçe bunlardan günaşırı ortaya çıkmasıda yakındır benden sölemesi.

Bu arada kafamı karıştıran birkaç şey daha var. Belki uygunsuz kaçıcak ama kafama takılır durur devamlı. Şöyle anlatmaya çalışayım; Hz. Muhammed, peygamber olduktan sonra, müslümanlığı yaydıktan sonra ve herşey yerli yerine oturduktan sonra, bildiğim kadarıyla, müslümanlığın son ilahi din olduğunu ve bundan sonra artık yeni bir din gelmeyeceğini aynı zamanda kendinden sonra da peygamber gelmeyeceğini söylemiş. Bir bakıma bu husustaki tüm kapıları kapatmış ve beklentileri sonlandırmış. Bu işin mantığına baktığımızda toplumların düzeltilmesi, hizaya sokması için gönderilmiş.

Buraya kadar herşey normal olarak işliyor. Düşünüyorum da şu anda zaman oldukça kötü, ahlak kaymış, toplum kendinden geçmiş bir sabah sarhoşluğu içinde. Ya şu anda gönderiliyorsa ve biz de, bu zamanında yapılan bu beyanla, gelenlerin hepsini inanmayıp sindiriyorsak.

Yani toplumun huzuru için peygamberler gönderiliyor ama biz Hz. Muhammed'in bu beyanını bildiğimiz için geleni gerek tv ekranlarında gerekse de kendi aramızda afedersin maymuna çevirip gönderiyorsak ? Halimiz nice olur? Demezler mi o kadar gönderdik ama siz şuursuz gibi onları yerden yere vurdunuz, o zaman hakkınız budur. Sonrası
muhtelif yerlerde 1. derece yanıklar.

Tabi ki yukarıdaki gibi birini kasdetmiyorum. Bu işin şakası tabii.Yok canım bu kadar da basit ve ucuz numaralarla olmaz. Yok yok, sanmıyorum. Bu böyle bir iş değil...

1 kere laf edildi:

Adsız dedi ki...

ya güzel iyi yazmışsın da bence eğer o yukardaki göndermeye karar verdiyse şaaayet, şu anki insanlık halinin aldığı yolu ve kıskıvrak zekasdını da göze alırdı.ona göre öyşe maymun gibi mehdi olmadığı kabak gibi ortada olan tipler göndermezdi heralde dimi , ya da gönderiosa çok hafife almış olurdu hem bizi dolayısıyla da hem de kendini:)


 
Related Posts with Thumbnails
© 2009 - Bir İnsanı Sevmekle Başlar Herşey.. | Free Blogger Template designed by Choen

Home | Top